Liječenje bolova u leđima

Liječenje bolova u leđima u samo tjedan dana – inovativni protokol u Poliklinici Solmed

Barem jednom u životu svakog od nas su zaboljela leđa. Iako uglavnom nije riječ o ozbiljnoj bolesti, bol može biti dugotrajna, dosadna i ozbiljno narušiti kvalitetu života. Brojni analgetici i miorelaksansi mogu pomoći u liječenju, no najbitnije je takve lijekove uzimati redovito kroz određeno vrijeme, a ne samo kada bol postane neizdrživa! Zašto je tome tako? Naime, naglo nastala bol uzrokuje spazam (grč) mišića oko kralježnice. Takvi „zgrčeni“ mišići dodatno privlače kralješke jedan prema drugom i tako pritišću sami živac koji izlazi iz kralježnice, a upravo to uzrokuje bol. U zgrčenom mišiću pojačano se stvara mliječna kiselina koja uzrokuje i upalu u samom mišiću i dodatno pogoršava spazam. Tako se pacijent nalazi u začaranom krugu dugotrajne boli u leđima. Najbitnija stavka u liječenju su lijekovi protiv bolova i upale koje treba koristiti konstantno određeni period vremena, a ne samo kada se bol pogorša. Lijekovi će tada opustiti mišiće iz kojih će nestati mliječna kiselina, a time i upala. Kao rezultat toga, živac koji izlazi iz kralježnice će napokon biti slobodan i bol će dugotrajno nestati.

U Poliklinici Solmed imamo jedinstveni protokol u kojem se koriste dva analgetika dostupna na tržištu. Ono po čemu je ovaj protokol poseban jesu upute, stalni nazor i praćenje pacijenta putem posebno dizajnirane aplikacije. Svaki pacijent na korištenje dobije pametni telefon kroz tjedan dana. Aplikacija na telefonu pacijentu govori kada treba uzeti lijek, a pacijent daje povratnu informaciju i ispunjava upitnik o intenzitetu bolova. Tjedan dana je u pravilu dovoljno da se mišići opuste i da se upala smanji, tako da većina pacijenata nakon završenog protokola više nema bolove.

I za kraj, pitate se kolika je cijena ovog tretmana? Liječenje je u potpunosti besplatno jer je financiranje osigurano od strane velikog međunarodnog projekta. Rješavamo bol brzo, jednostavno i besplatno. Obratite nam se s povjerenjem!

Želite saznati više informacija na temu:

Liječenje bolova u leđima

Kontaktirajte nas

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi