Doc.dr.sc. Ines Sjerobabski Masnec, dr.med.

Dermatologija

Dermatologija

Ines Sjerobabski Masnec je rođena u Vukovaru.
Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Obavezni pripravnički liječnički staž odradila je u Kliničkoj bolnici “Sestre milosrdnice”, a nakon položenog državnog ispita radila je u Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju. Od 1995. godine do 1997. godine radi u Domu zdravlja Zaprešić kao liječnik u službi hitne medicinske pomoći i kao liječnik obiteljske medicine.
Specijalizaciju iz dermatologije i venerologije započela je u Klinici za kožne i spolne bolesti KB “Sestre milosrdnice” te položila specijalistički ispit 2002. godine. Od tada zaposlena je u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice, u Klinici za kožne i spolne bolesti kao specijalist dermatovenerolog.
Završila je stručni poslijediplomski studij iz dermatologije i venerologije.
Doktorski studij iz područja biomedicine i zdravstva Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu upisala je školske godine 2002/3. 2010. god. obranila je magisterij znanosti iz područja biomedicine i zdravstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „ Kvaliteta života u osoba oboljelih od acne vulgaris“.
Završila je doktorski poslijediplomski studij Dentalna medicina te obranila doktorsku disertaciju s temom „Indikatori kvalitete života bolesnika s dermatološkim bolestima koje se manifestiraju na licu“.
2012. godine odlukom Ministarstva zdravstva priznat je naslov primarijus.
Aktivno je sudjelovala na projektu Ministarstva znanosti obrazovanja i športa “Povezanost kvalitete života i psihološkog aspekta bolesnika s acne vulgaris” , br. 0134017, područje biomedicinske znanosti , voditelj projekta: prof. dr.sc. Mirna Šitum, odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, 2002-2005.god. te u projektu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske Telemedicina.
U svojstvu predavača sudjeluje na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Dermatofarmacija i kozmetologija, kolegij „Dermatološka kozmetologija“, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu od 2010 god.
Od 2013. god. imenovana je u nastavno zvanje predavača u Zdravstvenom veleučilištu, Katedra za kliničku medicinu, kolegij dermatovenerologija.
Tijekom rada objavljuje znanstvene radove u indeksiranim časopisima. Predavač je na tečajevima stalnog usavršavanja te sudjeluje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. Suautor je u nekoliko udžbenika i monografija iz područja dermatovenerologije.
Pohađala je brojne tečajeve i edukacije iz estetske medicine u organizaciji Europske akademije za dermatovenerologiju, Europskog udruženja za laser i Internacionalne akademije za kozmetologiju u Parisu, Pragu, Toulouseu, Ateni i Ljubljani.
Uz opću dermatologiju, uže područje rada kojim se bavi je medicinska kozmetologija ( uže područje acne vulgaris, rosacea, seboroički dermatitis), trihologija, psihodermatologija , starenje i fotostarenje kože.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi