Doc.prim.dr.sc. Hrvoje Budinčević, dr. med.

Neurologija

Neurologija

Doc.prim.dr.sc. Hrvoje Budinčević, dr. med., FEAN, FESO, specijalist neurologije, subspecijalist intenzivne medicine i cerebrovaskularnih bolesti.

Dr. Hrvoje Budinčević je specijalist neurologije sa subspecijalizacijom iz intenzivne medicine i cerebrovaskularnih bolesti. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine. Specijalizaciju iz neurologije završio je 2007. godine, a doktorirao je na Medinskom fakultetu u Zagrebu 2014. godine. Od 2018. godine je docent na Katedri za neurologiju i neurokirurgiju Medicinskog fakulteta Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Stekao je dvije subspecijalizacije u području neurologije: intenzivna medicina (2012.) i cerebrovaskularnim bolestima (2018.), a status primarijusa stekao je 2018. godine. Njegov stručni i znanstveni rad prepoznat je od krovnih neuroloških organizacija te je „Fellow“ Europske organizacije za moždani udar (European Stroke Organisation) od 2017. godine i Europske akademije neurologa (European Academy of Neurology) od 2020. godine.
Unazad nekoliko godina jedan je direktora Ljetne škole moždanog udara – Zdrav način života i prevencija moždanog udara i drugih oštećenja mozga u Dubrovniku (Hrvatska) (www.croatianstrokesociety.org), a član je Organizacijskog odbora MIND & BRAIN – Međunarodnog neuropsihijatrijskog kongresa u Puli (www.pula-cong.com).  Ima veliko iskustvo u provođenju kliničkih ispitivanja u raznim područjima neurologije (od 2002.).  Istraživač je u nekoliko znanstvenih i kliničkih projekata iz područja neurologije, uključujući kardiovaskularnu prevenciju, multiplu sklerozu i demenciju.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi