Novosti u liječenju ranog stadija Alzheimerove bolesti

Alzheimerova bolest (Alzheimerova demencija) je stanje koje nastaje u današnje doba pogađa sve češće i sve mlađe osobe. Budući da se simptomi i znakovi lako mogu staviti u okvire stresnog i ubrzanog načina života takvo stanje se u ranoj fazi rijetko otkriva i prepoznaje. Kao i sa svakim stanjem u medicini, rano otkrivanje je ključ u liječenju. Trenutno ne postoji lijek koji može izlječiti demenciju, ali postoje lijekovi koji mogu zaustaviti ili usporiti progresiju stanja te na taj način popraviti ili održati kvalitetu života. Napretkom medicine, znanstvenici su kroz istraživanja otkrili da postoje nove metode i putevi liječenja Alzheimerove demencije u njenoj ranoj fazi.

U ranom otkrivanju Alzheimerove bolesti vitalnu ulogu imaju bliske osobe potencijalno oboljele osobe.

Osoba s ranim stadijem Alzheimerove bolesti možda nije svjesna da ima problem, tako da članovi obitelji, bliski prijatelji ili susjedi mogu igrati vitalnu ulogu u otkrivanju Alzheimerove bolesti. To može biti bilo koja osoba koja dobro poznaje funkcije i navike potencijalno oboljelog odnosno provede nekoliko sati tjedno sa tom osobom. Ovo je od iznimne važnosti jer su promjene u ponašanju i navikama jedan od prvih znakova razvoja bolesti, često vrlo suptilni, a bliska osoba će sa lakoćom primijetiti da „nešto nije kao prije“.

Po prvi put nudimo alat jednostavan za korištenje koji nam omogućuje da besplatno otkrijemo potencijalne slučajeve Alzheimerove bolesti u ranoj fazi.

Ovo je iznimno važan korak jer pojednostavljuje proces i nudi pristupačan alat za otkrivanje znakova rane Alzheimerove bolesti. Alat može koristiti svatko s računalom ili pametnim telefonom.

Ako mislite da bi vaša voljena ili bliska osoba kao i netko pod Vašom skrbi mogao biti u opasnosti od razvoja Alzheimerove bolesti, ispunite upitnik! (Trajat će samo nekoliko minuta.)

Upitnik koji se nalazi u nastavku je posebno dizajniran tako da bude usmjeren prema suptilinim znakovima i promjenama u ponašanju na koje najčešće ne obraćamo pažnju ili ne pridajemo značaj.

Više od 130 milijuna bolovat će od Alzheimerove bolesti do 2050.

Procjenjuje se da u svijetu od Alzheimerove bolesti boluje oko 60 milijuna ljudi. Prema podacima internacionalne udruge za Alzheimerovu bolest, očekuje se da će se taj broj povećati na 78 milijuna do 2030. i 139 milijuna do 2050. godine.

Rani znakovi bolesti obično se ljudima otkrivaju već njihovim 50-ima. Prema Udruzi za Alzheimerovu bolest, jedno ili više od sljedećeg može ukazivati ​​na rane znakove Alzheimerove bolesti:

  • Gubitak pamćenja
  • Poteškoće u komunikaciji, kao što je pronalaženje riječi ili imena
  • Poteškoće s navigacijom. To može uključivati ​​gubljenje u vožnji do poznatih mjesta ili gubljenje na novom mjestu.
  • Poteškoće s identificiranjem trenutnog datuma ili lokacije
  • Poteškoće s izračunavanjem, kao što je zbrajanje jednostavnih iznosa ili plaćanje računa.
  • Poteškoće s organizacijom, kao što je praćenje kućnih računa ili stvari za kupovinu.
  • Poteškoće s vođenjem kućanstva, kao što je gubljenje stvari ili teži pronalazak predmeta na njihovom uobičajenom mjestu
  • Osjećaj nezainteresiranosti za obitelj i prijatelje (što se može zamijeniti s depresijom).
  • Razdražljivost (osobito ako je poremećena rutina).

Ispunite naš upitnik odmah, a mi ćemo Vas kontaktirati s rezultatima. Odmah ćete znati mislimo li da bi pacijent mogao biti u ranoj fazi Alzheimerove bolesti, i možete saznati kako dobiti pomoć! 

Zašto nam je stalo?

Želimo podijeliti sa Vama vijest da je razvijen novi pristup liječenju ranog stadija Alzheimerove bolesti. Ovo je vrlo velika vijest za sve pogođene Alzheimerovom bolešću i ljudima u njihovoj blizini, jer postoji samo nekoliko dostupnih liječenja koji učinkovito odgađaju ili zaustavljaju napredovanje ove bolesti. Odlučni smo pomoći našim partnerima u razvoju i testiranju liječenja za spašavanje života.

Naš partner je razvio inovativno rješenje za pojedince koji imaju ove simptome, sa ili bez postavljene dijagnoze demencije Azheimerovog tipa odnosno blagog kognitivnog deficita. U poliklinici Solmed pružamo sva testiranja i dijagnostiku koja je potrebna da bi se potvrdila dijagnoza te liječenje najsuvremenijim lijekom.

Nadamo se da će širenjem svijesti o novim inovativnim liječenjima više ljudi potražiti pomoć prije nego kasnije kako bismo im mogli pružiti olakšanje od kognitivnog pada i spriječiti buduće poteškoće i probleme u njihovim životima.

Za više informacija o liječenju pročitajte na našem blogu.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi