Crohnova bolest

Liječenje terapija Crohnova bolest monoterapija

Pacijenti koji unatoč svojoj redovnoj terapiji imaju prisutne simptome Crohnove bolesti.

Lijek: ispitivani lijek blokira receptor za IL-23 koji je prepoznat kao važan dio upalne kaskade u upalnim bolestima crijeva i već se koristi u liječenju psorijaze. Radi se o isključivo supkutanoj primjeni novije verzije već etabliranog lijeka poznatog po učinkovitosti i odličnom sigurnosnom profilu.

Način primjene lijeka: primjenjuje se u obliku supkutanih injekcija svaka 4 tjedna.

Trajanje i dizajn ispitivanja: prva dva mjeseca pacijenti će dobivati ili placebo ili lijek, a u nastavku će svi pacijenti dobivati lijek dokle god bude imao zadovoljavajuću učinkovitost.

Zašto sudjelovati u ispitivanju? 

  • Svim pacijentima će se učiniti kolonoskopija u anesteziji uz široku laboratorijsku i mikrobiološku obradu, a učinkovitost liječenja će pratiti vrhunski stručnjak gastroenterolog s velikim iskustvom u liječenju upalnih bolesti crijeva.
  • Prilika za liječenje najnovijom terapijom koja u dosadašnjim ispitivanjima nije imala značajnijih nuspojava i od koje se očekuje visoki stupanj učinkovitosti.

Osobe koje JESU potencijalni kandidati za sudjelovanje:

  1. Simptomi ili znakovi sukladni s aktivnom srednje teškom do teškom Crohnovom bolesti (nije neophodno raditi kolonoskopiju prije uključivanja u ispitivanje).
  2. Uzimaju bilo koju terapiju (konvencionalnu ili biološku) za Crohnovu bolest kroz najmanje 3 mjeseca ili ne uzimaju nikakvu terapiju, ali imaju postavljenu dijagnozu Crohnove bolesti duže od 3 mjeseca.

Osobe koje NISU kandidati za sudjelovanje u ispitivanju:

  1. Koje su već primale terapiju IL-23 blokatorom ili su u prošlosti liječene s dvije ili više linija biološke terapije.
  2. Koji su operirani zbog Crohnove bolesti u posljednjih 6 mjeseci ili u kojih se planira kirurški zahvat u sljedećih 6 mjeseci.

Početak uključivanja pacijenata: srpanj 2022.

Završetak uključivanja pacijenata: nepoznato.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi