Krešimir Crljenko, dr. med.

Kardiologija i angiologija

Kardiologija

Dr. Crljenko je rođen 1989. u Zadru. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisao je 2008. godine, a diplomirao u srpnju 2014. s prosječnom ocjenom 4,91.

Specijalizaciju iz kardiologije započeo je 2017. godine, a specijalistički ispit položio je u lipnju 2022. i od tada radi u Klinici za bolesti srca i krvnih žila KBC Sestre milosrdnice kao specijalist kardiolog. Uže područje stručnog rada mu je intenzivna kardiološka skrb i akutne kardiovaskularne bolesti.

Redovno aktivno sudjeluje na međunarodnim i domaćim kongresima, radionicama i simpozijima kao predavač, izlagač kongresnih priopćenja te kao dio organizacijskog tima.

Član je Hrvatskog kardiološkog društva, Europskog kardiološkog društva i Europskog društva za akutnu kardiovaskularnu skrb (ACVC). Posebno se educirao za intenzivno liječenje kardiovaskularnih bolesnika u Intensive Cardiac Medicine School, Barcelona, Španjolska, 2019. te je uspješno završio europski tečaj vantjelesne membranske oksigenacije (ECMO) u Parizu 2022.

Aktivno sudjeluje u brojnim kliničkim ispitivanjima lijekova kao podispitivač zahvaljući čemu ima značajno iskustvo u primjeni najnovijih terapijskih metoda.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi