Prof.dr.sc. Zdravko Babić, dr. med.

Kardiologija i angiologija

Kardiologija

Pročelnik je Zavoda za intenzivnu kardiološku skrb Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Sestre milosrednice, intervencijski kardiolog, intenzivist, sa znanjem ehokardiografske i ostale neinvazivne kardiološke dijagnostike, educiran i na klinikama u Njemačkoj, te dobitnik Rektorske nagrade. Govori engleski i njemački jezik. Područje znanstvenog, stručnog i nastavnog djelovanja na Medicinskom i Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Zdravka Babića je kardiologija i interna medicina, te sportska medicina, osobito sportska kardiologija.
Član je Europskog i Hrvatskog kardiološkog društva, u vodstvu radnih skupina za akutni koronarni sindrom, te kardiologiju rada i sporta. Autor je više od 150 znanstvenih radova i kongresnih sažetaka s više desetaka citata, te na više poglavlja u stručnim knjigama i udžbenicima, a recenzent je radova u domaćim i međunarodnim časopisima.
Aktivno je sudjelovao na brojnim znanstvenim i stručnim međunarodnim i domaćim kongresima, suorganizirao više domaćih i međunarodnih simpozija i tečajeva trajne edukacije, te bio suradnik i voditelj na više međunarodnih i domaćih znanstvenih projekata.

Predsjednik je Zdravstvene komisije Hrvatskog ragbijaškog saveza i jedan od liječnika ragbi reprezentacije Hrvatske

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi