Prof.dr.sc. Vjekoslav Radeljić, dr.med.

Kardiologija i angiologija

Kardiologija

Rođen je 6. siječnja 1978. godine u Imotskom gdje je završio osnovnu školu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. 1996. godine upisao je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a diplomirao u srpnju 2002. godine. Obvezni pripravnički staž obavio je u idućih godinu dana te državni ispit položio u srpnju 2003. godine. Specijalizaciju iz interne medicine započeo je 2003. godine u Kliničkoj bolnici “Sestre Milosrdnice”, a specijalistički ispit položio 26. veljače 2008 .godine. Od položenog specijalističkog ispita radi kao odjelni liječnik na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila Interne klinike KBC Sestre milosrdnice. 2012. godine položio je subspecijalistički ispit iz uže specijalizacije kardiologije.

Područje stručnog rada su mu osim interne medicine i opće kardiologije, aritmologija i srčana elektrostimulacija. Na stručnom usavršavanju iz područja srčane aritmologije i elektrostimulacije srca bio je u kardiološkim centrima u Bratislavi, Slovačka i Debrecenu, Mađarska te na šest kratkih specijaliziranih tečajeva u Lozani, Švicarska i Frankfurt, Njemačka.

2010. godine završio je Poslijediplomski studij – Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te 2011. godine obranio doktorsku disertaciju na temu asimptomatske fibrilacije atrija kod bolesnika s elektrostimulatorom srca.

Aktivno sudjeluje na nizu domaćih i međunarodnih stručnih sastanaka i kongresa (četiri održana predavanja na međunarodnim kongresima). Objavio je dvanaest članaka u citiranim publikacijama od toga šest citiranih u Current Contents bazi.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi