Dragica Stankovska

Medicinska sestra

Dragica Stankovska je cijeli svoj profesionalni put posvetila angažiranju u području medicinske skrbi, s posebnim naglaskom na klinička istraživanja i neprekidno usavršavanje. Njen izuzetan niz postignuća i iskustvo u radu sa različitim kliničkim slučajevima svjedoče o njenom predanom pristupu zdravstvenoj njezi.

Sa temeljnim iskustvom stečenim u KB Sveti Duh, gdje se zaposlila nakon završetka srednje škole, Dragica je brzo napredovala do ključnih pozicija, uključujući ulogu glavne sestre na odjelu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma. Njen doprinos unutar ovog odjela obuhvaćao je širok raspon odgovornosti, uključujući rad u endokrinološko-dijabetološkoj ambulanti, izvođenje ultrazvuka štitnjače te asistiranje kao sestra instrumentar kod biopsija kosti.

Svoje profesionalno usavršavanje Dragica je kontinuirano nadograđivala kroz aktivno sudjelovanje na raznim tečajevima i kongresima, primjenjujući stečeno znanje kako bi pružila vrhunsku skrb pacijentima te ga prenosila na kolege. Njen angažman u kliničkim studijama na odjelu dodatno je učvrstio njen ugled kao stručnjaka visokih kompetencija.

Dokazana je i u ulozi mentora, gdje je svoje bogato iskustvo prenosila na studente s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i učenike Škole za medicinske sestre Vrapče. Posebnu pažnju posvećivala je edukaciji bolesnika, pružajući individualnu i grupnu podršku pacijentima koji se bore s dijabetesom i osteoporozom. Njena uloga u edukaciji o primjeni terapije, pravilnoj prehrani i samokontroli imala je ključnu ulogu u prevenciji kroničnih komplikacija.

Dragica je također aktivno sudjelovala u raznim akcijama koje je organiziralo dijabetološko društvo i dijabetološke udruge, sa svrhom rane identifikacije dijabetesa i podizanja svijesti o važnosti zdravstvene preventivne skrbi.

Nedavno se pridružila laboratoriju poliklinike gdje nastavlja obogaćivati svoje znanje i iskustvo, nastojeći i dalje pružati vrhunsku skrb pacijentima i pridonositi razvoju medicinske struke. Njen predan rad i stručnost predstavljaju inspiraciju kolegama te potvrdu neumornog zalaganja za unapređenje zdravstvene skrbi.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi