Dr. sc. Andro Košec, dr. med.

Dr.sc. Andro Košec, dr.med

Biostatika i pisanje

Dr. Košec je diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine s prosjekom ocjena 4,93. Tijekom studija je demonstrirao na kolegijima Fiziologija i imunologija, Patofiziologija i Klinička propedeutika. Nagrađen je Priznanicom za izvrsnost iz patofiziologije, Dekanovom nagradom za najboljeg studenta četvrte godine studija te Rektorovom nagradom za najbolji znanstveni rad „Značenje kliničkog statusa glave i vrata u indikaciji, opsegu i ishodu kirurškog liječenja planocelularnog karcinoma kože glave i vrata“. Izabran je za jednog od najboljih studenata u Republici Hrvatskoj i dodijeljene su mu stipendija Sveučilišta u Zagrebu, stipendija Grada Zagreba za poslijediplomski studij i Top stipendija pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

Položio je specijalistički ispit 2018. godine. Završio je stručni poslijediplomski studij iz otorinolaringologije, a potom i poslijediplomski doktorski studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 8.11.2017. godine je obranio disertaciju; „Prognostička vrijednost tkivnog proteomskoga profila u stadijima I i II malignoga melanoma kože glave i vrata“. U studenom 2018. godine je položio Europski ispit iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Izabran je za znanstvenog suradnika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u svibnju 2018. godine, a za naslovnog poslijedoktoranda/višeg asistenta na Katedri za otorinolaringologiju u svibnju 2019. godine. Član je Europske akademije za otologiju i neurotologiju, a 2019. godine je izabran za pridruženog člana American College of Surgeons. Objavio je 40 znanstvenih radova, autor je 9 poglavlja u knjigama i udžbenicima. Recenzent je u 12 međunarodnih časopisa, a mlađi urednik u International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology. Usavršavao se u Landesklinikum Graz, St. Poelten i Weill-Cornell seminarima u Salzburgu, Austriji, Prosper-Hospital Klinik für HNO-Heilkunde u Recklinghausenu, Njemačkoj, Diakonessenhuis i Antoni Van Leeuvenhoek klinici u Amsterdamu, Nizozemska, Institute for Head and Neck Surgery, Cleveland Clinic i Cranial Base Surgery Center, University of Pennsylvania, House Ear Institute u Los Angelesu te Michigan Ear Institute u Ann Arboru, SAD.

Područja stručnog interesa su mu otologija, plastičnorekonstruktivna kirurgija glave i vrata, bazična istraživanja u medicini i znanstveni rad, popularizacija znanosti, akademska medicina i medicinska statistika. Sretno je oženjen, otac jedne kćeri, nepopravljivi optimist i zagovornik izvrsnosti, prosvjetiteljstva i humanizma.

Newsletter

Primajte redovite obavijesti o našim djelatnostima i novostima u liječenju.

Besplatni pregledi