Postoje novi lijekovi za brojne bolesti koji su prošli sve potrebne faze kliničkog ispitivanja, no još uvijek nisu stavljeni na listu HZZO-a. Navedene lijekove također je moguće uvesti u Republiku Hrvatsku i aplicirati ih u Poliklinici Solmed. Kao primjer navodimo različite oblike imunoterapije za bolesnike sa zloćudnim bolestima. Navedena usluga uključuje prvi pregled liječnika specijaliste, procjena postojanja indikacije za primjenu navedene terapije, aplikacija same terapije, praćenje bolesnika i zbrinjavanje mogućih nuspojava terapije. Pacijent snosi sve troškove liječenja, a cijena ove usluge određuje se individualno i ovisi o cijeni samog lijeka i složenosti procesa liječenja. Više o primjeni inovativne terapije u onkologiji saznajte ovdje.

Zbog produljenja životnog vijeka i nezdravog načina života, onkološke bolesti u stalnom su porastu. Prema posljednjim službenim podacima iz 2018. godine, u svijetu je te godine bilo oko 18 milijuna novo oboljelih od raka. Usto treba navesti da su maligne bolesti drugi po redu uzrok smrti u razvijenim zemljama, odmah iz kardiovaskularnih bolesti.

U liječenju malignih bolesti tijekom vremena su ipak ostvareni značajni uspjesi, poglavito dolaskom novih vrsta terapija poput ciljane terapije (tzv. pametni lijekovi) i osobito imunoterapije. Navedene vrste liječenja su u odnosu na kemoterapiju donijele većini bolesnika ne samo uspješnije liječenje već i bolju kvalitetu života uz manje nuspojava liječenja.

Nažalost, rezultati liječenja bolesnika oboljelih od malignih bolesti u Hrvatskoj nisu na zavidnoj razini; dapače, Hrvatska je jedna od zemalja s najkraćim preživljenjem bolesnika s raznim vrstama raka. Jedan od vrlo očitih razloga zašto zaostajemo za bogatim zemljama zapadne Europe ili SAD-om jest i nedostupnost suvremenih i učinkovitih metoda liječenja. Liječenje prema standardima i smjernicama američkih i europskih onkoloških društava često nije moguće u Hrvatskoj.

U Poliklinici Solmed smatramo da svaki bolesnik s malignom bolešću treba dobiti najbolju moguću skrb i najučinkovitiju moguću terapiju za svoju bolest, bez obzira na administrativne zapreke. Želimo Vam ponuditi priliku da zajedno s nama diskutirate o svojim željama o liječenju i njegovim ciljevima, te da na temelju potpune informacije odredimo terapiju prema najstrožim američkim i zapadnoeuropskim standardima.

Nudimo Vam potpunu informaciju o Vašoj bolesti, detaljnu razradu plana liječenja, psihološku potporu tijekom i nakon terapije, precizan rad na uklanjanju mogućih neželjenih posljedica i svih simptoma bolesti, primjenu najsuvremenijih metoda službene medicine koje često nisu dostupne u sustavu javnog zdravstva. Radi osiguranja što boljih rezultata, u Poliklinici Solmed u liječenju onkoloških bolesika primjenjujemo isključivo imunoterapiju i ciljanu terapiju (pametne lijekove). Vaš liječnik onkolog osobno je prisutan s Vama tijekom cijelog primanja terapije te će odgovoriti na sva Vaša pitanja, a osim aktivnog liječenja značajan je naglasak i na suportivnu i simptomatsku terapiju od samog početka liječenja, čime se postiže holistički pristup bolesniku. Brigu za potrebnu dijagnostiku i sve eventualne dodatne preglede također prepustite nama.

Ponudite nam svoje povjerenje i počnimo liječiti maligne bolesti na novi, bolji način!